Bio Ellen Jongeneel

Opgegroeid in een een-ouder-gezin in Wassenaar (mijn vader overleed toen ik nog klein was), ging ik al jong het huis uit. De wereld in want Wassenaar was te klein voor mij. Ik zie mezelf nog zo voor me: een meisje van 17, dat dacht dat wist hoe het leven in elkaar zat… Inmiddels weet ik beter.

You live and you learn

Van Wassenaar naar Den Haag, de grote stad. Ik leerde en ik leefde, had verschillende banen bij diverse organisaties en had mijn eerste grote liefde. Vervolgens naar Hoevelaken waar ik voor mijzelf begon, trouwde en helaas ook weer scheidde. Drie fijne bonuskinderen kreeg ik in mijn leven. De volgende stap was naar het oosten van het land waar ik opnieuw gelukkig werd in de liefde en er nog twee bonuskinderen bij kreeg. Een rijk mens met een rijk leven tot nu toe. En what’s next to come!

Tweede helft

Als 50-plusser weet ik al best veel van het leven maar heb ook nog zo ontzettend veel te leren en nog belangrijker: heel veel te geven en te delen. Ervaringsdeskundig ben ik inmiddels op vele vlakken, zowel gelukkige als minder gelukkige. Ik woon in Didam en heb een lieve man in mijn leven met twee kinderen. Zijn kinderen weliswaar, want zelf heb ik geen kinderen gekregen.

Coachpraktijk

En nu is daar mijn derde bedrijf, mijn coachpraktijk waarin ik alles wat ik heb geleerd in het leven (zowel privé als in werksituaties) samenbreng. In deze optelsom zitten ook mijn opleidingen vervat die maken dat wat ik te bieden heb ook professioneel klopt. Professionaliteit is een waarde die voor mij persoonlijk hoog op de ladder staat. Naast empathie, samenwerken en integriteit. Tel daar liefde, authenticiteit en waarachtigheid bij op en je ziet mij: Ellen Jongeneel.

Werkervaring:

Bureau EllenFuseert (eigenaar) – 2011-2020

Met mijn bureau ben ik jarenlang de steun en toeverlaat geweest van plaatsings- en selectiecommissies (zowel interne als externe commissies). Als verbindende schakel tussen de projectorganisatie, betrokken medewerkers en leden van de commissie begeleidde ik het dynamische en soms grillige proces van een plaatsings- en selectieproces ten gevolge van een fusie of reorganisatie. In deze projecten fungeerde mijn coachende en verbindende vaardigheden vaak als “Haarlemmerolie”. Met alle kennis en ervaring die ik in de loop der jaren in vele gemeentelijke organisaties heb opgedaan, coördineerde ik het plaatsingsproces en zette mijzelf ten volle in om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Naast plaatsings- en selectieprocessen heb ik ook vele bezwaren- en klachtencommissies als secretaris bijgestaan.

Bureau Multi Assist (eigenaar) – 2004-2011

Multi Assist was een projectondersteuningsbureau waarmee ik samen met mijn toenmalige compagnon o.a. secretariaten van verenigingen voerden, evenementen organiseerden en diverse projecten coördineerden en begeleidden. Met Multi Assist zette ik de eerste stappen op het ondernemerspad. In 2010 maakte ik de keus om mij te specialiseren in het begeleiden van plaatsings- en selectiecommissies waarna ik in 2011 EllenFuseert startte.

Diverse dienstverbanden – 1987-2004

Voordat ik als zelfstandige aan de slag ging, heb ik diverse dienstverbanden gehad als projectleider, (office)manager, management-assistent, secretaresse, commerciële binnendienstmedewerker, etc. In die tijd werkte ik vooral in het bedrijfsleven zowel in de profit- als de non-profit-sector in binnen- als buitenland.

Opleidingen:

  • Zijnscoaching (post-Hbo), Academie voor Zijnscoaching te Den Haag
  • HR Professional (Hbo), ISBW
  • Gezondheidspsychologie (Hbo), NCOI
  • Praktische psychologie (Hbo), Leidsche Onderwijs Instellingen (LOI) (deels)
  • Middle-management (Hbo-niveau), Leidsche Onderwijs Instellingen (LOI)
  • Management-assistente I en II (resp. Mbo- en Hbo-niveau), Gemeentelijke avondschool te Den Haag

Cursussen:

Mijn meest recente cursus die ik heb gedaan, is die voor het Wijnbrevet SDEN (niveau 3) 😉 Maar ik heb er meer gedaan, zoals Reorganiseren onder de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren (WNRA), cursussen op het gebied van de Wet op de Ondernemingsraden (WOR), secretaris Bezwarencommissies, diverse taalcursussen (Frans, Fries), etc.

Bio Ellen Jongeneel