De boost van 10!

Soms bakt het leven je een lelijke poets! Een scheiding, een groot verlies, je baan kwijt, al dan niet onverwachte gebeurtenissen als deze kunnen je behoorlijk van je stuk brengen. In deze situaties wordt een groot beroep gedaan op je veerkracht en je weerbaarheid. Ter inspiratie: neem deze Boost van Tien eens tot je.

1. Geef jezelf permissie om te voelen

Nee, leid je zelf nu eens niet af! En ga nu eens niet aan de slag! Geef jezelf eens wat tijd om je emoties door je heen te laten gaan. Woede, frustratie, verdriet of teleurstelling, het is belangrijk om die emoties te kunnen identificeren. Door ze te identificeren, kun je jezelf op een dieper niveau gaan leren begrijpen en in de toekomst beter omgaan met moeilijke situaties.

2. Neem de tijd om na te denken en te reflecteren

De kunst van verandering is reflectie! Door jezelf de tijd te geven om te verwerken wat je is overkomen, te begrijpen wat de nieuwe situatie voor je betekent en te accepteren hoe die situatie jou beïnvloed, open je je hart weer. Dit helpt je om rust en ruimte te vinden om te leren.

3. Heb vertrouwen!

Soms is het hebben van vertrouwen dat het weer goed komt voldoende om je pijn wat te verzachten. Geloven in iets dat groter is dan wij – wat dat ook mag zijn – God, je bestemming of het lot, kan je houvast bieden om te accepteren dat het is zoals het is en je helpen hier doorheen te komen.

4. Heb compassie met jezelf

Als je van jezelf houdt, kun je alles aan. Dus ook houden van die kant van jezelf die misschien niet altijd aardig is en die fouten maakt. Houden van betekent ook mogen falen en schuivers mogen maken. Het leven is een leerschool die ons af en toe even flink door elkaar schudt. Wees zacht voor jezelf en koester je gevoel van klein zijn. Neem een ​​bad, maak een wandeling in het bos en verken de wereld om je heen. Voed jezelf met liefdevolle teksten in plaats van jezelf steeds onderuit te halen. Je verdient het!

5. Wees creatief

Kunst creëren, poëzie schrijven, muziek maken, zingen, je stem laten horen. Door je creatief uit te drukken, help je je negatieve gevoelens om te keren en destructieve emoties om te zetten in vreugde.

6. Breng tijd door in de natuur

Tijd doorbrengen in de natuur helpt je om contact te maken met puurheid en schoonheid. Neem de pracht van de natuur in je op en laat je emoties lekker gaan. Maak een wandeling in het bos of langs het strand en voed jezelf. De natuur geeft ons gratis en voor niets rust en ruimte en daarmee helderheid om te denken en doen. Voedsel voor de ziel!

7. Luister naar muziek

Veel muziek is geschreven vanuit oprechte passie en sterke emoties. Luisteren naar allerlei soorten muziek helpt en motiveert je, stimuleert je creativiteit en verbindt je met de makers. Deze makers hebben deze muziek gemaakt vanuit hun gevoel. Luister met je oren maar luister ook met je hart.

8. Probeer eens wat nieuws!

Experimenteer met nieuwe hobby’s, ontwikkel nieuwe interesses en kom in contact met nieuwe mensen. Lees! En veel! Door jezelf nieuwe input te geven vanuit allerlei verschillende gezichtspunten help je jezelf weer op weg. Elke nieuwe ervaring kan het verschil maken om je leven een nieuwe koers te geven.

9. Omring jezelf met positieve mensen

Breng tijd door met mensen die je opbeuren. Woorden van aanmoediging en vertrouwen van vrienden zijn belangrijk in moeilijke tijden. Neem even pauze van mensen die negatief zijn. Dit helpt je om de tijd te nemen die je nodig hebt om dingen te verwerken en jezelf verder te ontwikkelen.

10. Verwonder jezelf

Geloof dat er verbazingwekkende en bijzondere dingen gebeuren. Geloof dat wonderen waar zijn. Breek met oude overtuigingen die je zeggen dat veranderingen niet mogelijk zijn. Realiseer je dat de wereld een fascinerende plek is. Jouw situatie kan zomaar ineens ten goede keren. Geloof in jezelf!