DISC- en Drijfverenanalyse, ontdek je potentieel

Ontdek je ware potentieel met de DISC-analyse en Drijfverenanalyse

Ben je een professional die het bekende ‘is-dit-alles-gevoel’ ervaart? Werk je hard, maar mis je de voldoening en het plezier dat je ooit had? Dan is het tijd om een stap terug te nemen en te kijken naar wat jou drijft en hoe je gedrag je beïnvloedt. Gelukkig is er een krachtig instrument dat je hierbij kan helpen: de DISC-analyse en de Drijfverenanalyse.

Begrijp jezelf met de DISC-analyse

De DISC-analyse richt zich op jouw gedragsstijlen, bijvoorbeeld in werksituaties, en hoe deze zich verhouden tot jouw basisgedrag. Door een grondige analyse krijg je inzicht in jouw gedrag en communicatiestijl. Dit inzicht helpt je beter te begrijpen wat je motiveert, wat jouw kwaliteiten zijn en wat jouw valkuilen en allergieën zijn. Kortom, het biedt waardevol zelfinzicht in wie je bent.

Wat is een Drijfverenanalyse?

Naast de DISC-analyse is er ook de Drijfverenanalyse. Deze analyse richt zich op de vraag waarom je doet wat je doet en waarom je in actie komt. Jouw drijfveren vormen een belangrijk deel van de bril waarmee je naar de wereld kijkt. Als jouw drijfveren aansluiten bij de eisen van je werk, ben je op de juiste plek.

In het dagelijks leven bepalen jouw drijfveren continu wat jou echt interesseert en welke keuzes je maakt om in beweging te komen. Ze geven dus richting aan jouw gedrag. Door een analyse van jouw drijfveren krijg je meer inzicht in wàt je doet en of dat nog wel past bij de redenen waaròm je het doet.

Krijg helder inzicht

Als je merkt dat je het gevoel hebt niet op de juiste plek te zitten of geen plezier meer beleeft aan je werk, dan kunnen de DISC- en Drijfverenanalyse waardevolle aanknopingspunten bieden. In een coachtraject kunnen deze aanknopingspunten helpen bij het helder krijgen van de signalen die je bij jezelf voelt. Ze bieden inzicht in waar het aan schort en waarom je niet meer dezelfde voldoening uit je werk haalt.

Neem de regie over je carrière

Wil jij je carrière een nieuwe impuls geven en het plezier in je werk herwinnen? Plan dan nu een kennismakingsgesprek met mij in. We verkennen dan jouw coachvraag en bespreken hoe we de DISC- en/of Drijfverenanalyse hierbij kunnen gebruiken.

Als gecertificeerd DISC- en Drijfverenanalist en coach begeleid ik jou bij het helder krijgen van jouw ‘is-dit-alles-gevoel’. Wil je hier verder mee aan de slag? Stuur me een bericht.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *