DISC en Drijfverenanalyse

Doe je nog wel waar je blij van wordt?

Je hebt een goede baan, maar je voelt je niet meer gelukkig. Je mist de passie en de energie die je vroeger had. Je vraagt je af of je wel op de juiste plek zit. Of je wel doet waar je goed in bent en waar je blij van wordt.

Herken je dit? Dan is het tijd voor verandering. Maar hoe weet je wat je wilt? Hoe vind je de baan die echt bij je past?

Daar kunnen de DISC-analyse en/of de Drijfverenanalyse je bij helpen!

Lees meer over DISC en/of over Drijfveren

Verandering

Werk je hard maar mis je de voldoening en het plezier dat je ooit had? Veel professionals verliezen zich in de waan van de dag en voelen pas in een vakantieperiode hoe moe ze zijn.

Op de bank (of op het strand) ontstaat vervolgens de behoefte aan verandering. Toch een andere baan zoeken? En doe ik dat dan intern of ga ik buiten de deur kijken? Wil ik een stap omhoog maken of juist de verdieping zoeken in mijn vakgebied? Allemaal vragen die maken dat je een beetje vastloopt in je hoofd. Er zijn zoveel mogelijkheden!

De eerste stap is erkennen dat je iets wilt veranderen!

Om meer duidelijkheid te krijgen over wat nu het beste bij je past, is helderheid krijgen in wat jou motiveert en drijft onontbeerlijk. Immers, de eerste vraag is: komt jouw onvrede door het werk dat je doet of gaat het meer om de situatie waarin je werkt, de organisatiecultuur of -structuur? Inzicht in gedrag dat jij laat zien op de werkvloer versus jouw basisgedrag kan al veel duidelijk maken. Hoe groot is het gat daartussen?

Met een DISC-analyse krijg je meer inzicht in jouw gedragsstijl en de Drijfveren-analyse maakt helder wat maakt dat je enthousiast bent voor en over je werk. Goede input dus die je kunt gebruiken bij jouw veranderingsproces.

Aan de slag!

Wil je hiermee aan de slag? Lees meer over de DISC en Drijfverenanalyse en neem contact met mij op (mail@ellenjongeneel.nl) of via het contactformulier.

 

IJsbergmodel van McClelland