Drijfverenanalyse

Ben je toe aan verandering in je leven of werk? Wil je weten wat jou drijft en hoe je jezelf kunt ontwikkelen? Dan is de Drijfverenanalyse iets voor jou!

Wat is de Drijfverenanalyse?

De Drijfverenanalyse geeft je inzicht in de redenen waarom je doet wat je doet. Je leert hoe jouw drijfveren jouw kijk op de wereld beïnvloeden en hoe je ze kunt afstemmen op de eisen van je werk. Zo kun je ervoor zorgen dat je op de juiste plek zit en dat je plezier hebt in wat je doet.

Wat zijn drijfveren?

In het dagelijks leven bepalen jouw drijfveren continu wat jou echt interesseert en welke keuzes je maakt om in beweging te komen. Het zijn de overtuigingen en principes die jouw gedrag richting geven. Ze bepalen wat jij belangrijk, interessant of gewenst vindt en waar je liever van weg blijft. Je drijfveren zijn dus een belangrijk onderdeel van jouw persoonlijkheid.

Door een analyse van jouw drijfveren krijg je meer inzicht in wàt je doet en of dat nog wel past bij de redenen waaròm je het doet. Je kunt zo beter begrijpen wat jou motiveert, inspireert of frustreert. Je kunt ook makkelijker keuzes maken die aansluiten bij jouw waarden en doelen

Wat levert het je op?

De Drijfverenanalyse is een waardevol hulpmiddel om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Met de Drijfveren-analyse:

  • Krijg je inzicht in waarom je doet wat je doet;
  • Ontdek je wat jouw soms in een flow brengt of juist niet;
  • Weet je wat jou energie geeft of kost;
  • Kun je gericht(er) op zoek naar de baan die echt bij jou past!

Hoe werkt het?

De Drijfverenanalyse is eenvoudig en snel te doen. Je vult online een vragenlijst in en ontvangt daarna een uitgebreide rapportage met heldere uitleg. En uiteraard bespreken we deze rapportage uitgebreid in een coachsessie waarbij er alle ruimte is voor jouw vragen.

De rapportage laat zien welke drijfveren voor jou het meest belangrijk zijn en hoe ze zich tot elkaar verhouden. Je leert ook hoe je drijfveren kunt herkennen bij anderen en hoe je daar beter op kunt inspelen. Zo kun je meer verbinding creëren met de mensen om je heen.

De rapportage is ook een handig hulpmiddel om te gebruiken bij sollicitaties, functioneringsgesprekken of loopbaanbegeleiding.

Doe nu de Drijfverenanalyse en ontdek wat jou drijft!

Klik hier om de eerste stap te zetten.

 

 

Drijfveren