Uit balans

Aah, daar leek iets te knakken in je rug. Oeh, dat doet zeer. Je wacht even en voelt de pijn weer wegtrekken. Pff gelukkig, niets aan de hand. Je gaat weer door met waar je mee bezig was en probeert de gedachte dat je hier nu toch echt iets mee moet, weg te drukken. Je weet eigenlijk best heel goed dat je je spieren stevig moet houden. Net zo goed als je weet dat je goed moet slapen en regelmatig moet bewegen. En oh ja, gezond eten hoort daar ook nog bij. Het lijkt soms ondoenlijk om in je rijkgevulde leven de ruimte te vinden om al deze pijlers in het vizier te houden.

Grip op balans

Het allerbelangrijkste als het gaat om een gezonde leefstijl is balans. En hoe krijg je nu grip op die balans? Daar hebben zoveel zaken mee te maken. De bovengenoemde “moetjes” horen daar bij maar ook de mate van spanning in je leven, het evenwicht tussen je privé en werktijd en de hoeveelheid rust die je inbouwt. Een heel arsenaal aan zaken waaraan je dus moet denken als je een gezonde leefstijl nastreeft. Dat voelt als veel!

Stress is trigger

Herkenbaar hoor. Zelf heb ik ook een aantal ervaringen waarin ik merkte dat ik uit balans was. Zo had ik bijvoorbeeld al langere tijd last van mijn maag en darmen. Een duidelijk signaal dat er processen in mijn lijf niet goed functioneerden. Door dit eens goed onder de loep te nemen, bleek dat mijn klachten vooral werden veroorzaakt door verkeerd eten. Zowel wat  ik at (te weinig groente) als hoe ik at (te snel) speelde hierbij een rol. Maar ook heel belangrijk: ik had last van stress. Die stress werkte door in allerlei zaken in mijn leven waaronder dus mijn eetgewoonten. Daar was dus een verandering nodig.

Maar hoe gaat het eigenlijk met jou?

Sta je er wel eens bij stil hoe het nu echt met je gaat? “Goed” is meestal het antwoord op die vraag, maar is dat echt wel zo? Heb je het gevoel dat je in balans bent? En ga je deze vraag eigenlijk het liefste uit de weg? Pak dit signaal op! Kijk samen met een coach naar jouw leefstijl en herstel met leefstijlcoaching de balans in je leven. Plan een kennismakingsgesprek in met mij en ik help je daarbij.

Balans-in-je-leven