Het moment is NU

Heb jij je in de Kerstvakantie gerealiseerd dat het tijd is voor verandering? Een andere baan? Een carrièreswitch? Dan is NU het moment om te onderzoeken hoe die verandering er uit mag gaan zien!

Momentum

Het grappige is dat de meeste mensen die een grote keuze hebben gemaakt bijna altijd een moment kunnen terughalen wanneer ze dachten: ‘…en nu is het genoeg’. En vanaf dat moment zijn gaan toewerken naar de switch, de verandering. Soms bewust in een soort stappenplan en soms ook onbewust waarbij de stappen achteraf ineens op hun plek vallen.

Als je eenmaal weet dat je het anders wilt, kun je niet meer terug naar het ‘niet-weten’. Het is er en het vraagt om actie. Misschien laat het zich nog wat wegdrukken door logica of verantwoordelijkheidsbesef, maar de keuze is gemaakt. En hoe langer je dit blijft wegdrukken, hoe groter het wordt.

Aan de slag dus

Denk eens terug aan jouw eerste werkdag in je huidige functie. Waar keek je naar uit en wat maakte je enthousiast. Hoe zag je werkruimte er uit. Hoe waren die eerste paar uren, zie het echt voor je en schrijf op wat er in je op komt. Dit is mooie input om te gebruiken bij het opstellen van jouw ideale profiel voor een toekomstige functie.

En wil je hier serieus mee aan de slag? Als loopbaan- en carrièrecoach begeleid ik jou hierbij. Bekijk inspirerende verhalen van mensen die een coachtraject bij mij hebben gevolgd en stuur me een bericht.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *