Onvrede in je werk

Meestal is er geen echt moment aan te wijzen. Het sluipt er zo’n beetje in. Zo’n groeiend gevoel van onvrede dat je in het begin nog letterlijk “weg kan werken”. Lekker aan de slag en nergens aan denken. Maar tijdens een lange autorit of boswandeling of als je je net lekker hebt geïnstalleerd om je favoriete serie te kijken is het er weer. Dat gevoel dat je wat anders wilt. Ander werk dat beter bij je past. Maar wat dan? En hoe ga ik dat aanpakken? Je blijft een beetje in rondjes draaien en komt steeds weer uit bij diezelfde vragen.

En dan?

Zo herkenbaar! Het is nog niet zo lang geleden dat ik stopte met mijn bedrijf EllenFuseert. Hoewel er nog steeds veel kanten aan mijn werk zaten die ik leuk vond, begon het vele reizen me toch wat op te breken. Elk project was anders, dat wel, maar in essentie bood de aard van mijn werk steeds minder uitdaging. De nadelen begonnen zwaarder te wegen. Ik kreeg geen energie meer van mijn werk. Het leek me dan ook de hoogste tijd om wat anders te gaan doen. Het was tijd voor een nieuw pad.

Niet alleen

Maar met het besluit om te gaan veranderen, is het niet ineens opgelost. Van richting veranderen, een nieuwe baan vinden, je loopbaan onder de loep nemen, het is nogal wat. Hoe fijn is het om dit traject niet alleen te hoeven doen. Ik help mensen zoals jij om weer helder te krijgen wie je bent, wat je kunt, wat je wilt en waarom je dat wilt. Samen belopen we jouw pad, we kijken terug naar jouw loopbaan tot nu toe en verkennen waar jouw drijfveren liggen. Met loopbaancoaching (ofwel loopbaanbegeleiding) brengen we weer helderheid in jouw werk en leven waardoor jij zelf weer de regie kunt nemen. Misschien wel in een andere functie al dan niet bij een andere werkgever. Of misschien wel in jouw huidige baan.

En hoe ging het verder bij mij?

Je kijkt nu naar het resultaat van mijn loopbaan-switch. Na 15 jaar fusie en reorganisatietrajecten te hebben begeleid, heb ik mij nu gespecialiseerd in het begeleiden van mensen. Met een aantal opleidingen heb ik mijn kennis en kunde bijgespijkerd en een nieuw bedrijf gestart. Het was en is een enerverend proces om veel van mijn zekerheden los te laten en deze andere weg te kiezen. Maar het is er een waar voldoening, trots en levensvreugde voorop staan. En dat gun ik jou ook!

Werkwijze, het begint met vragen