Hoe weet je wanneer het tijd is voor wat anders?

Het grappige is dat de meeste mensen die een grote keuze hebben gemaakt bijna altijd een moment kunnen terughalen wanneer ze dachten: ‘…en nu is het genoeg’. En vanaf dat moment zijn gaan toewerken naar de switch, de verandering. Soms bewust in een soort stappenplan en soms ook onbewust waarbij de stappen achteraf ineens op hun plek vallen. Zodra in ons bewuste brein het verlangen heeft post gevat naar ‘wat anders’, kan je je er niet meer niet bewust van zijn. Het is er en het vraagt om actie. Misschien laat het zich nog wat wegdrukken door logica of verantwoordelijkheidsbesef, maar de keuze is eigenlijk al gemaakt. Het mag anders!

Wat wil je niet (meer)

Het verlangen dat zich aandient, is in eerste instantie nog gebaseerd op iets dat je niet meer wilt. Geen ellenlange vergaderingen meer, geen files, geen stress, geen .. nou vul maar in. En langzaam begint zich een Utopia te vormen in de ene kant van je brein van een werksituatie waar je al die zaken niet meer hebt. Werk waar je niet meer lang hoeft te vergaderen, waar je niet meer voor in de file hoeft te staan, etc. etc.

En dan is daar dat vervelende stemmetje. Dat sabotagestemmetje: Bestaat zo’n baan wel? Ligt het niet gewoon aan mij? Ben ik misschien gewoon moe? Allemaal mindfucks die je van je pad van verlangen afbrengen. En het grote twijfelen begint.

Wat wil je wèl

Als je dit herkent, begin dan eens met alle ‘wels’ in beeld te brengen. Focus op wat je graag wilt in je werk, praat met mensen uit je netwerk die dingen doen die je aanspreken. Bevraag ze op hun passies en interesses en hoor ze uit over hoe ze dit hebben geïntegreerd in hun werk. Dit kan je helpen om nieuwe ideeën te krijgen en je verlangen meer vorm te geven.

Hoe meer wels je helder hebt voor jezelf, hoe gerichter je jouw toekomstige (loop)baan voor je kan gaan zien. Geef jezelf de tijd om dit uitgebreid te onderzoeken waarbij je onrealistische paden niet hoeft te schuwen. Maak ruimte voor je creativiteit en verken je verlangen!

Coachtraject

Wil je dit pad samen lopen? Stuur me een bericht. Als loopbaan- en carrièrecoach begeleid ik jou hierin. Bekijk deze inspirerende verhalen van mensen die een coachtraject bij mij hebben gevolgd.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *