Als je werk niet meer bij je past

Lekker even, die paar dagen vrij. De herfstvakantie geeft je even wat lucht in je altijd zo hectische werkschema. Het loopt al een tijdje niet zo lekker op je werk. En je neemt je voor om hier in de komende weken eens goed over na te gaan denken. Het is immers zo weer Kerst, Oud & Nieuw en dan dient zich alweer een nieuw jaar aan. En in dat nieuwe jaar moet het anders, zo neem je je voor. En hoe dat anders er dan uit moet zien…? Tja, dat weet je nog niet zo goed.

Tips en adviezen

Je kletst er over met je partner en die zegt: ‘Neem eens wat meer rust zo af en toe.’ Je praat met je vrienden en die zeggen: ‘Je kan toch gewoon een andere baan zoeken.’ Je weet het eigenlijk niet. Ligt het nu aan het bedrijf waar je werkt of zit je gewoon op de verkeerde plek? Waar haal je nu eigenlijk nog je voldoening uit?

Wat je collega laatst tegen je zei toen je hem vertelde over je onvrede – ‘dan zoek je toch gewoon een coach’ – blijft ook wel een beetje hangen bij je…

Wat kun je nu eigenlijk verwachten van een coach?

Je neemt jezelf overal mee naartoe, dat is een gegeven. Dat betekent dat coaching om te onderzoeken of jouw baan nog wel bij je past ook echt over jou zelf gaat. Aan een coachtraject hang je altijd een concreet resultaat. Zo’n resultaat kan bijvoorbeeld zijn: meer inzicht in mijn drijfveren en waarden zodat ik beter weet welke functie bij me past. Of helderheid in waar jij energie van krijgt en waar je energie op lekt. Samen met jouw coach bespreek je jouw coachdoel en stem je de inhoud ervan af.

Afspraak

Terug naar jou, waar haal jij nu eigenlijk je voldoening uit? Is het tijd om die collega van je eens te vragen waarom hij jou die tip gaf om een coach te zoeken? Heeft hij daar zelf ervaring mee?

Maak een afspraak met mij voor een kennismakingsgesprek (vrijblijvend en kosteloos). Dan bespreken we jouw onvrede met de huidige situatie en vertel ik je meer over mijn werkwijze.

0 reacties