Laat dat nou maar los…!

Die goede raad heb je vast al wel eens gehad. En het er misschien ook nog wel hardgrondig mee eens geweest zijn, dat herken je misschien ook wel. En voor sommige zaken is er inderdaad zo’n simpele oplossing. Je laat het gewoon los.

Weerstand

Maar wat als het gaat om het loslaten van je baan? Je baan waar je zo hard voor gewerkt hebt maar waarvan je langzamerhand moet erkennen dat het je tegenvalt. Dat het lang zo leuk niet is als je aanvankelijk dacht. Laat je dan ook gewoon los? Samen met dat gevoel van ‘niet-zo-leuk’ voel je vaak ook een gevoel van weerstand. Weerstand omdat je er zo hard voor gewerkt hebt. Weerstand die maakt dat je geen actie neemt, die je vast zet in die situatie. Die situatie waarin je blijft zoeken naar argumenten om jezelf te overtuigen. Deze weerstand maakt dat je vast zit in een soort onzichtbare kooi die de deur dicht houdt naar nieuwe ervaringen.

Patroon

In die kooi is het bekend en comfortabel. Daar zitten jouw oude gedachten of overtuigingen die je tegenhouden om je vleugels uit te slaan. Een patroon van gedachten die voortkomt uit angst, onzekerheid of starre wens om te houden wat bekend en vertrouwd is. En dat patroon heb je zelf gecreëerd! Dat kun je dus ook zelf weer ombuigen.  

Verlangen

Kijk vooral naar het verlangen dat onder je weerstand zit. Je verlangen naar voldoening en bezig zijn met het juiste. Dit verlangen wijst je de weg naar de deur van je kooi en heeft de power om ‘m open te gooien. De vrijheid tegemoet. Op het moment dat je besluit om je niet langer gevangen te laten houden door jouw onzichtbare kooi, laat je los. En pak je de regie weer van je eigen leven.

Samen doen?

Stuur me een bericht en we gaan op zoek naar die deur.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *