Oogkleppen of onbekommerd genieten

Vandaag zat ik de hele ochtend bij de garage. Winterbandjes, APK, dat soort zaken. En deze keer had ik ervoor gekozen om deze handelingen aan mijn auto uit te zitten in de wachtruimte bij de garage. Een wachtruimte die goed vol zat met mensen die dezelfde keus als ik hadden gemaakt. De meesten verdiept in hun eigen business en andere zachtjes pratend (al dan niet telefonisch). Ik had wat klusjes te doen op mijn pc dus ik installeerde mij in een hoekje en klapte mijn laptop open.

Dames

Terwijl ik mij boog over mijn klusjes, merkte ik dat de twee dames aan het tafeltje naast mij verdiept waren in hun eigen wereld. Ze kletsten honderduit met elkaar, hun telefoons gingen aan de lopende band (een van de twee dames bleek jarig te zijn) en ze waren zich op geen enkel moment bewust van de verstoorde blikken die er steeds meer op hen werden geworpen. En net op het moment dat een van de aanwezigen ze wilde vragen om hun volume iets in te dammen, kwam de monteur de trap op. De dames kregen hun autosleutel overhandigd en onder veel ‘nou, tot ziens!’ en ‘goh, wat een lekkere koffie hebben ze hier hè!’ en ‘oeh, wat een enge trap!’ etc. etc. volgden ze de monteur de trap af naar beneden. Op weg naar hun auto.

Vieren

Wij achterblijvers keken elkaar verwonderd aan. Geen van beide dames had ook maar één ogenblik in de gaten gehad dat ze voor een aantal van de aanwezigen grote stoorzenders waren. Ze waren een dagje op pad waarbij de volgende stop een lekkere high tea zou zijn in de stad waarbij vriendin X en Y ook zouden aansluiten. Misschien dat dochter ook nog even langs kwam en wie weet Z ook wel. En daarna zouden ze nog even de stad ingaan. Lekker shoppen. Zoveel wisten wij inmiddels van het dagprogramma van de jarige en haar vriendin.

Oogkleppen

Ik kon er niets aan doen, maar ik had er stiekem zo’n lol om. Wat heerlijk moet het zijn als je je helemaal niet bewust bent van de meningen of oordelen van anderen. Je gaat lekker je eigen vrolijke gangetje en viert je dag in al zijn facetten. En wij zuurpruimen bleven achter, wachtend op onze auto. Stiekem een klein beetje jaloers op zo’n hoog oogklepgehalte…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *