Verander je mindset!

Hoe wijs je de eeuwige pessimist in jezelf nu eens echt de deur. En krijgt de productieve en positieve optimist in jou weer wat meer de ruimte. Simpel, verander je mindset!

‘Als het toch eens zo eenvoudig was’, hoor ik je nu verzuchten. Maar in die verzuchting zit vaak wel het grote verlangen verscholen. En in dat verlangen zit je veranderingsbereidheid, de actie. Je mindset veranderen begint met die actie.

Hoe?

Neem allereerst eens even je huidige mindset onder de loep. Wat is die precies en hoe beïnvloedt die jou? Stel jezelf vragen zoals: ‘Hoe kijk ik aan tegen veranderingen?’, ‘Hoe ga ik om met mijn falen en mislukkingen?’ en ‘Geloof ik eigenlijk wel dat ik kan groeien?’ Maak die pessimist in jezelf maar eens goed concreet.

En hoe ziet de mindset er uit van die productieve, positieve optimist die je wilt zijn? Leg jezelf dezelfde vragen voor maar dan vanuit de positieve insteek. En maak concreet hoe je jezelf kunt uitdagen om vanuit die positieve mindset een actie te koppelen aan een van je antwoorden. Zie je mislukking bijvoorbeeld als een leermoment, als een kans om te groeien en te leren en schrijf uit wat je de volgende keer anders gaat doen.

Tenslotte, daag jezelf uit om uit je comfortzone te stappen. Neem een risico, probeer iets nieuws. Ga eten in dat nieuwe restaurant in plaats van bij je vaste stek of meld jezelf aan als vrijwilliger. Stap uit die veilige cocon en ontdek nieuwe mogelijkheden.

Het veranderen van je mindset gaat niet vanzelf, dat niet. Maar door heel bewust hiermee aan de slag te gaan, verander je jouw mentale houding en kun je die positieve houding bereiken die je altijd al hebt gewild. Je coacht jezelf als het ware naar die positieve optimist die echt óók in je zit!

En wil je hier ondersteuning bij? Stuur me een bericht. Een kennismakingsgesprek is altijd kosteloos.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *